dinsdag 17 juli 2018

Toch nog even terug....

Onze wandeling langs de South Rim was zaterdag letterlijk in het water gevallen.


De donkere wolken en donderbuien gooiden toen helaas roet in het eten. Onderweg naar ons motel in Williams kwam het water inderdaad met bakken naar beneden, dus achteraf maar goed dat we zijn gestopt.

Zondag was ook zo'n dag met in het begin dreigende wolken met af en toe een flits en wat gerommel. Geen wandeling dachten wij, dus het centrum van Flagstaff en de shopping mall daar maar opgezocht.


Eenmaal klaar met shoppen (lees: kijken, want niks gekocht) wilden we in de auto stappen, maar we hebben maar even gewacht, omdat er weer een wolkbreuk was losgebarsten.

Onderweg naar Williams de auto zelfs maar even langs de kant gezet, want je zag geen hand voor ogen en het water stroomde met beekjes tegelijk over de weg.


Na dit schouwspel toch nog ons motel weten te bereiken en daar maar gewacht tot het weer tot rust was gekomen daarboven.

De laatste twee nachten stonden gepland in Sedona. Toen we maandag wakker werden scheen er een mooi zonnetje, de bewolking viel mee en de weersverwachting voor de South Rim was gunstig.

 Toch maar een poging wagen?

Dus wij weer op weg naar het noorden voor poging nummer 2. Het was aanzienlijk rustiger dan zaterdag en we hadden snel een plekje gevonden voor de auto en rond 10 uur begonnen we aan de wandeling van bijna 13 kilometer.


Het wandelpad ligt op ruim 2 kilometer hoogte, dus voor ons Nederlanders is dat wel even wennen. Het eerste stuk gaat ook nog eens flink omhoog bij tijd en wijle, maar we zaten al vrij snel in ons ritme.


Veel water drinken en geregeld wat eten, dan is het goed te doen. En het uitzicht motiveert dan ook wel weer.

Na iets minder dan 4 uurtjes lopen, waren we bij het eindpunt en de terugweg hebben we uiteraard met de bus gedaan. De beentjes konden wel wat rust gebruiken.


De Grand Canyon is een van de drukst bezochte parken in de VS, maar als je deze wandeling doet, zijn er hele stukken waar je niemand tegenkomt. Onderweg geregeld Nederlands, Duits en Frans gehoord, want de Amerikanen zijn niet allemaal van die wandelaars. Ook de Japanners kom je alleen bij de uitzichtpunten tegen waar de bus stopt, want die hebben ook geen wandelbenen blijkbaar.

Van de South Rim doorgereden naar Sedona met onderweg nog een korte stop bij de Starbucks in Flagstaff voor een kop koffie.
Rond half zeven ingecheckt bij ons hotel hier waar we geen kamer, maar een studio hebben de laatste twee nachten. Ook wel eens lekker, wat extra ruimte.

Vandaag een beetje een lummeldagje. Eerst even door Sedona gewandeld met al haar winkeltjes. Daarna koffie en (waarschijnlijk) de laatste quiltwinkel. Straks het zwembad en de koffers organiseren.


Morgen de laatste dag. Hoe we die gaan invullen zien we morgen wel. We vliegen begin van de avond terug, dus hebben alle tijd om de korte rit naar Phoenix te maken. Toeristische route of Outlet Centre? We zien het morgen wel.

Vandaag hebben we allebei een dubbel gevoel. Dat gevoel hebben we altijd hier zo rond de laatste dagen.
De ene helft van me wil nog niet terug, de andere wel.
De ene helft wil nog blijven om te kijken en te genieten van de natuur, de uitzichten en de mensen hier.
De andere helft wil terug.
Terug naar het comfort van ons eigen huis.
Terug naar vrienden om mee bij te praten.

Ach, om Arnold Schwartzenegger naar te citeren:

I'll be back!

1 opmerking:

Rene van Hasselaar zei

Weer een mooie trip Arnie ;-)

Goede reis en tot volgende week