zaterdag 7 juli 2018

(New) Mexico - part 4

We hadden 4 nachten in Santa Fe geboekt en die heb je ook wel nodig daar.

Wij reizen niet als sommige Amerikanen of Japanners die van plek naar plek racen en als ze uit de bus stappen, braaf achter de gids aanlopen. Wij doen het wat rustiger aan. Beter een paar dingen goed bekijken, dan veel bekijken, maar weinig echt opnemen.

Donderdag zijn we zonder BJ en Roger op stap gegaan en hebben een rit naar Taos gemaakt. De rit ernaartoe is spectaculair, maar Taos op zich was minder interessant vonden wij. Leuk, maar niets te zien, dat je niet ook in Santa Fe kunt bekijken. De Taos Pueblo was die dag helaas gesloten anders was dat wel een plek die eruit springt.

Donderdagavond afscheid genomen van BJ en Roger en ze op een etentje getrakteerd bij Jambo Cafe. Een aanrader voor wie Santa Fe gaat bezoeken.


Vrijdag stond een rit naar Albuquerque op de planning, maar omdat dat een vrij korte rit is hebben we eerst de Plaza in Santa Fe nog even opgezocht en nogmaals bekeken. We waren er al kort geweest met BJ en Roger, maar dat was meer voor een korte indruk. Vrijdag dus wat uitgebreider.

Het oude centrum van Santa Fe bevindt zich op en rond een gebied dat 'The Plaza' heet. Alle gebouwen daar zijn in dezelfde 'adobe' stijl gebouwd. Sommige zijn vrij nieuw, maar een aantal zijn al erg oud, want Santa Fe is een van de oudste stadjes in het westen.
Het plein staat vol met winkeltjes die mooie (en soms minder mooie) kunst verkopen. Er zit weinig echte meuk tussen, alhoewel...Met wat mazzel hoef je ook geen automuseum in om wat leuks te spotten.


Rond de lunch maar even een kliniek opgezocht, omdat Hilda's luchtwegen begonnen op te spelen. Ze had er al een paar dagen last van en het wilde maar niet over gaan. Kuurtje erin en dat zal ongetwijfeld helpen.

De rit naar Albuquerque hebben we via dezelfde toeristische route gereden als die we in 2007 ook gereden hebben. Een soort van memory lane dus. 

De highway 14 heet de 'Turquoise Trail' en gaat van Santa Fe via een paar kleine dorpjes naar Albuquerque.

Een van die dorpjes is Madrid, waar in 2007 de film Wild Hogs met o.a. John Travolta en Tim Allen is opgenomen. Leuke plek voor een stop en een espresso.


Onze eerste nacht in Albuquerque zit er inmiddels op en we gaan morgen weer verder naar het noorden. Volgende stop is Farmington. Dat is meteen onze laatste stad in New Mexico. Daarna gaan we Colorado in.

Yihaa!

Geen opmerkingen: