woensdag 11 juli 2018

Goodbye New Mexico, Hello Colorado...

We zitten inmiddels in een coffeetent in Ouray, Colorado.
Hilda met haar quiltspullen en Bert achter de laptop om dit blog te dichten.

Vanmorgen weggereden uit Farmington, een klein maar schattig stadje in het noorden van New Mexico.
In totaal hebben we 11 nachten in deze staat geslapen en we moeten concluderen; New Mexico is een leuke staat. Droog en warm in het zuiden en bergachtig en cultureel in het noorden. Met Carlsbad Caverns NP en Santa Fe als hoogtepunten voor ons.

Zeker een aanrader voor mensen die Arizona en Utah al een paar keer gezien hebben en een ander stuk van dit 'Wilde' Westen willen zien.


Even ten zuiden van Farmington liggen de historische Salmon Ruins. Een interessante plek met overblijfselen van gebouwen uit de periode 850 - 1200 na Chr. Van ver voor de komst van de westerlingen dus.


Op elke reis ontmoeten we wel een aantal Amerikanen waarmee we aan de praat raken. Ook in Farmington was het raak. De truckers Gary en Heath waren gestrand met motorpech aan hun vrachtwagen en moesten noodgedwongen een paar dagen doorbrengen in ons motel. (met zwembad, dus een ramp was het niet voor ze). Aardige gasten waarmee we 's avonds samen uit eten zijn geweest en waarmee we over van alles en nog wat hebben gekletst. Mochten we ooit in Dallas zijn, dan hebben we in elk geval een adresje om langs te gaan.


Main Street van Farmington

Altijd handig om te weten.

Na Arizona, Texas en New Mexico was het vandaag dus tijd voor staat nummer 4 deze reis. Colorado.

De route van vandaag was voor een groot deel een exacte kopie van die in 2007 toen we met Bert's ouders van Durango naar Ouray reden.

Ook vandaag deden we Durango en Silverton aan en eindigde we in hetzelfde motel als in 2007.


Van Durango naar Silverton gaat ook een stoomtrein.

Durango aan de voet van de Rocky Mountains is een leuke stad. De Main Street staat vol met leuke winkeltjes en we hebben deze dan ook geheel uitgelopen. (Goed voor de stappenteller).De rit tussen Durango en Silverton is spectaculair, maar die tussen Silverton en Ouray is zo waar nog mooier. Veel slingeren door de bergen, maar met prachtige vergezichten.

Vandaag helaas wat bewolkt en zelfs een buitje of twee gehad, maar die duurden gelukkig nooit lang. Het zorgde ook voor een lekker temperatuurtje.Silverton, Colorado.
Silverton is een oud mijnstadje langs highway 550 dat het tegenwoordig moet hebben van de toeristen. Vooral de sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Tombstone, waar we eerder waren, doet Silverton nog natuurlijk aan. Uiteraard zijn er plenty winkels voor de toeristen, maar je waant je hier nog echt in het oude westen.

restanten van de mijnbouw.

Hoge bergen met toppen van rond de 4 kilometer.


We slapen vannacht in het Chalet Inn, hier links in beeld.
Weer een paar prachtige dagen dus. Hilda's luchtweginfectie is nog niet helemaal over, maar wandelen gaat goed. Morgen weer een mooie rit door de Rockies. Daarna wordt het tijd om langszaamaan weer richting Phoenix te reizen. 

Maar we hebben nog ruim een week dus zijn nog niet klaar hier. 😏

3 opmerkingen:

Rene van Hasselaar zei

Mooie trip

Tineke zei

Mooi geschreven Bert met leuke foto’s😀prachtige omgeving!

Harry zei

Prachtige trip Bert en Hilda met fantastische foto's.
Geniet ervan!!