vrijdag 13 juli 2018

Cowboys en Indiaans

We zitten nog steeds in Colorado.

Gisteren zijn we vertrokken in Ouray. Ouray is een stadje waar we het best langer uitgehouden zouden hebben. Nadeel is wel dat de hotelprijzen in dit deel van de Rockies behoorlijk aan de hoge kant zijn. Voor onder de $100 is weinig interessants te vinden en we blijven Hollanders en willen toch een beetje binnen budget blijven.

Maar voor één nacht was Ouray erg leuk. 's Avonds lekker gegeten, een goede koffie gedronken en het centrum doorgewandeld

De route gisteren ging door voor de tweede dag op rij dus door de Rockies en dat is met één woord 'Wonderschoon'.

Onderweg gestopt voor een espresso
Na veel slingeren door de bergen begonnen deze langszaamaan te veranderen in heuvels en in de buurt van ons eindpunt Cortez, lieten we de bergen helemaal achter ons.
Cortez is geen stadje waar je lang over doet om te bekijken of waar veel te zien is. Maar voor ons was het een prima tussenstop en we zijn hier dan ook twee nachten. Bij het cultureel centrum van Cortez worden in de zomermaanden uitvoeringen gegeven van de Native Americans. Er worden dansen uitgevoerd die ook tijdens de eigen ceremonies (Pow wow) worden gedaan.

Vandaag stond Mesa Verde National Park op de agenda. Een park waar we in 2007 al eens met Gert en Truus waren geweest, maar waar we toen door tijdgebrek niet verder zijn gekomen dan de uitzichtspunten. Nu hadden we de hele dag en hebben dus ook de Cliff Dwellings (rots woningen) van dichtbij bekeken.

Een mooie tour, waar je alleen onder begeleiding van een gids naar toe mag. Het pad is niet erg lang maar heeft een paar lastige afdalingen en klimmetjes waarvan een paar met ladders beklommen moesten worden. 

Vanavond nog één nacht in The White Eagle Inn hier en dan op weg maar Page in Arizona. Het einde van de vakantie komt al akelig dichtbij, maar er zijn nog een aantal mooie dagen in het verschiet.

To be continued...

1 opmerking: