donderdag 28 juni 2018

BLOODY HOT!!!

Het is heet hier. Zeg maar gerust bloedheet.

De thermometers langs de weg geven geregeld temperaturen aan van boven de 100 graden Fahrenheit. Voor de Celciusliefhebbers; dat is 40 graden. HEET dus.

Nu is heet hier anders dan in Nederland waar bij 30 graden, je 6x per dag een schoon shirt kan aantrekken omdat je blijft zweten. Hier zweet je ook, maar die is weg voor je het in de gaten hebt. Je shirt gaat hier dan ook met gemak 2 dagen mee.

Zonder téveel in Peter Timofeeff taal te verzanden zal ik dat in het kort proberen uit te leggen.
Het is hier DROOG! Kort genoeg?

Nee, met droog bedoel ik niet dat hier geen regen valt. Met droog bedoel ik dat de luchtvochtigheid hier erg laag is. Soms tot onder de 10% terwijl die in Nederland vaak oploopt tot boven de 70%.
Die vochtigheid zorgt ervoor dat je shirt aan je rug plakt en je oksels en bilspleet in no-time uiterst onaangename plekken worden.

Maar goed; 100 graden Fahrenheit is ook hier HOT!!!

Nog prima voor een bezoek aan de shopping mall of een museum, maar niet om lang buiten te blijven en zeker niet voor activiteiten die ook nog inspanning vereisen.

We gaan dus over op plan B; "The Search for less heat!"

Geen Big Bend National Park dus, maar richting Santa Fé waar de thermometer de komende week zo rond de 30 graden Celcius blijft steken. Dat is beter en is een wandeling zeker te doen.
Nu hadden we Santa Fé toch al op de planning staan, allen komen we er nu dus iets eerder dan gepland en zijn er zo te zien zo rond 'the 4th of july'. Dubbel feest dus.

Morgen eerst nog wat hoogtepunten van El Paso bekijken, op een slakkentempo.
Daarna up north to New Mexico.

Caramba!

Oh ja.... voordat ik het vergeet. We zijn de afgelopen dagen natuurlijk ook nog onderweg geweest.
Bij ons laatste blog waren we in Tucson (leuke stad) gebleven.

Gisteren hadden we een mooie route door zuidelijk Arizona, langs heuvels en bergen, door kleine dorpjes en met twee historische stadjes; Tombstone en Bisbee.Tombstone laat zich het beste omschrijven als kitsch, toeristisch, mega-commercieel, maar toch leuk.
Het stadje is bekend geworden door de 'Gunfight at the O.K. Corral', met in de hoofdrollen Wyatt Earp en Doc Holliday aan de ene kant en wat outlaws aan de andere kant.
De hele shoutout duurde in 1881 slechts 30 seconden, maar het stadje verdiend er nog steeds zijn boterham mee door alle toeristen die er komen.


Leuk om eens door te wandelen, maar meer dan een uurtje of 2 heb je er niet voor nodig. Veel van de oude gebouwen van toen in de hoofdstraat staan er nog, alleen zullen ze in 1881 minder souvenirwinkels gehad hebben.


Iets verder onder weg ligt Bisbee. Dit stadje ligt tegen een berg aangebouwd en ziet er totaal anders uit dan Tombstone. Als je binnenrijdt heeft het zelfs iets weg van een Italiaans dorpje.
Even buiten de stad staan een enorme kopermijn en dat is ook de reden dat Bisbee destijds zo geworden is. De mijn zit al weer ruim 40 jaar dicht, maar tegenwoordig zorgen de toeristen voor de inkomsten.
Die komen trouwens doorgaans meestal in de winter, vanwege de temperaturen (zie hierboven) dus was het gisteren opvallend rustig daar.


Onze stop gisteren was de Motel6 in Douglas. Vlak bij de grens met Mexico.
Een stadje die zijn mooiste tijd ver achter zich heeft gelaten en die nog niet op de weg terug lijkt te zijn. Veel vergane glorie dus, al werd er wel gewerkt aan sommige oude gebouwen, dus wie weet...

Vandaag dus naar El Paso.
Vanuit Douglas de highway 80 weer genomen en na de grens met New Mexico afgeslagen naar de (9) en die gevolgd tot bijna aan El Paso.Veel uitzichten met voornamelijk 'niets' onderweg allen pick-ups en trucks en om de zoveel mijl een auto van de Border Patrol. Die muur is dus helemaal nergens voor nodig meneer Trump. De heren letten prima op wie er hier wat doet en blijkbaar doen ze dat goed, want ik heb geen Mexicanen de grens zien overglippen.


3 opmerkingen:

Tineke zei

Wij hebben jaren geleden in Texas een paar keer controle gehad van de border patrol in Texas, zelfs 100 km van de grens! Dus ze zijn er nog steeds, nou ja als er maar geen last van hebt! Leuk verslag weer!

Tineke zei

Leuk verslag weer! Dus de border patrol is nog steeds in actie! We zijn wel eens staande gehouden voor een controle op het meenemen van .... in Texas dan en wel 100 km voor de grens!

Henk Brouwer zei

Weer een prachtig verhaal en goed geschreven. Geniet van jullie tocht en krijg steeds meer zin in een vakantie naar de US of A! Go forth and enjoy us 😘