dinsdag 20 juni 2017

Motels


Als wij hier door de VS rondrijden, dan is ons eindpunt van de dag doorgaans een motel. Geen hotel, maar een motel. Met een 'M' dus.

In Nederland zie je ze niet of nauwelijks. Wij zijn meer van de hotels. Liefst met een uitgebreid ontbijt en zwembad erbij.

Hier in de VS is het net andersom. Met uitzondering van de centra van de grote steden, vind je hier vooral motels. Vaak van dezelfde ketens met veelbelovende namen als Econolodge, Red Roof Inn en Ramada.

Ook het aantal is totaal anders dan bij ons. In de VS heeft een dorp van 1000 inwoners dat aan een highway ligt al vaak meerdere motels. In Zeewolde met 25.000 zielen, moet je heel erg zoeken om een hotel te vinden. (We hebben er één in het centrum, met maar een paar kamers).

Amerikanen reizen ook anders dan wij Hollanders. In Nederland kun je zonder problemen s'ochtends in Maastricht in de auto stappen en via Groningen en de afsluitdijk met het avondeten weer thuis zijn. In de VS ligt dat anders. Familie en vrienden wonen vaak mijlenver uit elkaar en voor een rit van 1000 kilometer draaien ze hier hun hand niet om. En dan is het wel erg handig als er onderweg een goedkope slaapplaats is.

Motels zijn dan ook vooral simpel en goedkoop. Dat geldt ook voor het ontbijt, als dat er al bij zit. 🍩🍵

Voor ons zijn die motels dé manier om Amerika te verkennen. Het geeft het ultieme USA gevoel en je komt er van alles en nog wat tegen. Van de bouwvakker die in de buurt zijn werk heeft, tot het oudere echtpaar dat op weg is naar een van de (klein) kinderen. (Of andersom)

Natuurlijk blijven wij Nederlanders en zijn er altijd op zoek naar motels met de meeste luxe voor de beste prijs. We willen tenslotte niet teveel betalen. 🤚

Nu zitten er tussen die motels soms exemplaren die goedkoop zijn met een reden. Vaak is er dan bezuinigd op het onderhoud, de hygiëne of het interieur. En soms moet je even uitkijken in welke buurt het motel staat.

Soms is het dan om beter om $10 extra uit te geven, dan om s'nachts wakker te worden van sirenes voor je deur.

Ook deze vakantie dus weer motels en we hebben eigenlijk zonder uitzondering op prima plekken gezeten. Soms wat uitgewoond en oud, maar altijd schoon en met vriendelijk personeel.

Op dit moment zitten we bij Lake Tahoe in een Rodeway Inn. Het interieur kan hier en daar een likje verf gebruiken en de muren zijn dun (hallo buurvrouw) 😎, maar alles is netjes en het zwembad heerlijk.
Op loopafstand van het strand en de winkelpromenade en voor nog geen $70 per nacht. Prima dus.

In Nederland trakteren we onszelf een paar keer per jaar op een Van Der Valk en dat bevalt ons prima.

Maar doe ons hier maar zo'n motel. Heerlijk!


Geen opmerkingen: