vrijdag 23 juni 2017

Motels (Part 2)


Vannacht is alweer de 5e nacht in de Rodeway Inn bij Lake Tahoe.
Een prima hotel en we zouden nog wel twee nachten zijn gebleven, ware het niet, dat de prijzen voor hotelkamers hier in de weekenden vaak verdubbelen of zelfs verdriedubbelen. En aangezien wij toch een beetje binnen budget willen blijven, gaan we morgen weer verder richtig San Francisco. 

We hebben dus nog een leuke week voor de boeg.

Een blog of twee geleden schreef ik, dat 'iedereen precies hetzelfde is, maar toch anders'. Vandaag een paar mooie voorbeelden meegemaakt van vooroordelen over Amerikanen die dan weer worden bevestigd. 😝

Eerst vanmorgen bij het zwembad. Op de ligstoelen naast ons lagen twee jonge dames, ik schat ze een jaar of 25. Waar de discussie over ging? Geen flauw idee, maar wat me opviel was dat een van de dames nagenoeg iedere zin begon óf afsloot (en soms beide) met kreten als 'like so...', 'totally', of het uiterst irritante 'Oh my God'.


Wij moesten beide aan de serie 'Friends' denken en konden ons gelukkig bedwingen om 'Janice' hardop na te gaan doen. We zijn hier tenslotte te gast.

Ons tweede voorbeeld van hardnekkige vooroordelen kwam vanmiddag naar boven. Omdat we vandaag nog in de buurt van Nevada zitten, (ons motel staat hemelsbreed 100 meter van de grens) hadden we dus nog een kans om een casino te bezoeken.
In Nederland doen we dat eigenlijk nooit, maar als je toch in Nevada bent... 😋

Aan de blackjacktafel kwam boven tafel dat ik uit 'The Netherlands' kwam en meteen kwam een ander hardnekkig vooroordeel naar boven.

Amerikanen hebben geen idee hoe Europa eruit ziet.
De dame die de kaarten deelde snapte het nog prima, want die was al eens in Europa geweest, maar nog niet in Holland. De jongen naast mij, die qua leeftijd toch nog niet zólang van school kon zijn had duidelijk geen kaas gegeten van topografie en dan met name die van Europa.

De eerste opmerking kon ik goed rekenen: 'The Netherlands? That's where Amsterdam is right?'

'That's right' sprak ik hoopvol, maar bij de 2e opmerking ging het fout.

'It's close to Italy? Right?'

Toen ik hem vertelde dat Italië toch echt 1000 kilometer zuidelijker ligt, zag je hem denken.

'And Jordan?'
Jordanië?

De dame die de kaarten deelde schudde haar hoofd. Zelfs zij wist dondersgoed dat Jordanië 'not even remotely close' was.

We hebben het nog even over het drugsbeleid in Amsterdam gehad, en hopelijk heeft hij begrepen dat niet heel Nederland dagelijks zo stoned als een garnaal over straat loopt.

Amerikanen (herstel, sommige Amerikanen) zijn inderdaad niet echt op de hoogte van wat er buiten de USA gebeurt.

Maar er zijn dan ook legio Nederlanders (vaak van het type 'Oh oh Cherso'), die op de kaart van de VS, New York en Los Angeles door elkaar halen. Laat staan dat ze weten wat de hoofdstad van Nevada is. (Nee, het is niet Las Vegas)_😎

Wij gaan straks nog even lopen en een ijsje scoren. En op het bankje nog even lekker 'mensen kijken'.

Even kijken hoe vaak we 'OH MY GOD' kunnen tellen.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

En daarom is het ook zo leuk om door de States te reizen!

Greetje zei

Inderdaad veel variatie in de VS en ze hebben vaak werkelijk geen idee waar Nederland ligt. Maar het blijft een fascinerend land ( met vaak rare mensen). Waar ik me zorgen over maak is dat ik niets over quiltwinkels lees! De row by row is begonnen, dus je moet toch wel een patroon scoren, Hilda. Geniet nog maar lekker daar.

Bertorelli zei

Greetje vandaag de 1e gehaald!!