maandag 12 juni 2017

Moonshine or inbred?

We hebben een rustdag. 😴

Dat doen we eigenlijk iedere keer wel als we hier rond toeren. Na ongeveer een week begint de was zich op te stapelen en is het ook wel eens lekker om een dagje niet op de weg te zitten.

Vandaag was dus zo'n dag.

Nou betekent een rustdag niet, dat we helemaal niets uitvreten, maar wat we doen, doen we rustig aan.

Dus vanmorgen na de boterhammetjes een sterke espresso gehaald bij de Dutch Bros hier iets verderop en meteen daarna de was gedropt bij de 'laundromat'. Deze had zelfs de luxe dat ze de was voor je doen tegen een geringe vergoeding. En we zijn op vakantie, dus we gaan voor gemakkelijk. 😎

Terug op onze kamer eerst lekker wat lezen, en dutje doen, lunch, F1 kijken, kortom... Lummelen!

Onze buren zijn inmiddels vertrokken en we hebben het halve motel voor onszelf.
Doorgaans hebben we bij elk motel wel een praatje met deze of gene, maar onze buren heb ik maar even gelaten voor wat het was.
Ik weet niet of het hun jarenlang nuttigen van de eigengemaakte whiskey was, of het generaties lang huwen binnen de eigen bloedlijn, maar ze leken me niet echt om een praatje verlegen. Cletus en Peggy, of hoe ze ook heten zijn ongetwijfeld reuze aardig, maar toch...

Het hoort wellicht een beetje bij het soort motel waarin we deze twee dagen zitten.
Omdat we hier bijna vier weken rondrijden, is het toch een beetje handig als de kosten voor het overnachten een beetje binnen de perken blijft. We laten de dure hotels dan ook meestal links liggen en zoeken naar andere, betaalbare alternatieven.
Vandaar dat we nu in het A-1 Budget Motel in Klameth Falls zijn uitgekomen.

Het is zo'n motel zoals je in veel Amerikaanse road movies ziet. Eén verdieping, pick-up's voor de deur, kamers met spullen uit het jaar kruik, buiten twee machines (één voor ijsklontjes en een voor cola en snacks). Het ontbijt bestaat uit brak water wat hier dan weer 'Coffee' wordt genoemd en zoete broodjes van zeer twijfelachtige makelij en productiedatum. Dat ontbijt slaan we dan ook doorgaans over, want in onze koelbox zitten betere spullen.


Maar over het A-1 Budget Motel verder geen kwaad woord. 🤠🤚
De kamers zijn schoon, de douche werkt prima, de bedden slapen goed en de WiFi, airco (en verwarming) doen braaf hun werk.
Motels als deze horen simpelweg bij het ultieme roadtrip gevoel.
En ok, het Hilton is luxer, maar doorgaans ook een stuk onpersoonlijker.

En met handige websites als Tripadvisor zijn de echte 'sleazy joints' ook vrij makkelijk te vermijden.

Voor ons dus lekker de Motel 6 en Travelodge met af en toe een wat luxer motelletje tussendoor.

Morgen weer 'on the road again' met als volgende stop het pittoreske Burney in Californië. De komende paar dagen komen we geen grote plaatsen meer tegen. We gaan op weg naar Lava Beds National Monument.


Geen opmerkingen: