woensdag 7 juni 2017

IPA's

Gisteravond een erg gezellige avond gehad in huize De Szily. Tony had 'Juicy Lucy's' gemaakt, die zich het makkelijks laten omschrijven als enorme sappige en lekkere cheeseburgers. 🍔 Aangevuld met een 'Arrogant Basterd (een heerlijk lokaal bier) 🍺 zit je al snel op een heerlijke avond.


Met Jeska en Tony nog een tijd gekletst over 💩 Trump, 🗽 Amerika, vrienden en familie en nog veel meer. Uiteindelijk kwam het onderwerp uit bij bier en dan met name de IPA.

Voor de niet bierconaisseurs hier, een IPA staat voor India Pale Ale en is een wat zwaarder, bitterder en hopperiger bier. Je moet er van houden, maar eenmaal geproefd ben je waarschijnlijk verkocht. 😎

Vergeet Heineken, Bavaria of Amstel. De IPA is een geheel andere ervaring.

Tony had de tip voor ons, dat als we toch naar het noorden gingen, we dan in Santa Rosa bij de Russian River Brewery langs moesten, want dáár hadden ze een van de lekkerste IPA's van de VS.

Ik vertelde, dat we vorig jaar in Vermont ook in een kleine brouwerij waren geweest met héérlijke IPA's waar we zelfs een klein uurtje voor in de rij gestaan hadden.

Tony werd bleek en zei; Toch niet bij The Alche... 🤔 Yep, The Alchemist zei ik.
Oh my God! Did you buy the Heady Topper?
Yep, bought a sixpack and drank it all. 🤠
Tony vertelde dat hij ooit een half glaasje heeft mogen drinken omdat hij zoals hij het omschreef; 'knew a guy who knew a guy who's brother knew a guy who had 3 cans of Heady Topper IPA'.

Kortom; lekker bier dus.



Vandaag dus in Santa Rosa naar de brouwerij geweest en een paar biertjes opgehaald. Ze staan koud, dus straks de eerste eens proberen.

Hilda is vandaag jarig en heeft dat gevierd door los te gaan bij de Barnes and Nobles in de stad.
Na de lunch verder gereden en ons eerste plan was om in Calistoga een motel op te zoeken. Na een stop bij het Petrified Forest vlakbij met prachtige versteende bomen van miljoenen jaren oud, reden we tegen drie uur het schattige plaatsje binnen.

De plaatselijke 'Tourist Info' binnen gestapt om te kijken of er een leuk motel is in het stadje. Keus was er genoeg, alleen was de voordeligste optie al rond de $180 per nacht en dat gingen we dus niet doen. 🤚

Over op plan B dus, één dorp verder. Dus WiFi aangezwengeld en zoeken. We zijn een dikke 40km verder en ruim $100 goedkoper uitgekomen in Clearlake.
Simpel maar schoon motel aan het meer en met een zwembad.

Wij happy, zij happy, iedereen happy. 👍

Hier nog wat foto's van vandaag:







2 opmerkingen:

Tineke zei

Zo dat is nog eens bier info! Ik zal het zeker even aan Jack laten lezen! Wij drinken ook altijd lokale biertjes op vakantie meestal zijn die het lekkerst🍻Ik zou zeggen proost en neem er nog eentje!

Greetje Hein zei

Hilda, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Geniet ervan.
Enneh.....je bent zoals je bent en dat is een fantastisch mens!