zaterdag 10 juni 2017

Een flinke bos hout...

Vandaag reizen we af naar het uiterste noorden van de staat Californië. Sterker nog, ik schrijf deze blog op dit moment vanuit het plaatsje Grants Pass net over de grens in Oregon.

In het noordwesten van Californië ligt het Redwood National Park. Een park vol met enorme bomen, en als ik zeg enorm, dan bedoel ik ook enorm. Redwoods en Sequoia's zijn niet te vergelijken met de gemiddelde eik of beuk die je bij ons op de Veluwe tegenkomt. Deze jongens gaan al snel richting de 100 meter en qua omvang zijn ze ongeëvenaard.

De Redwood wordt doorgaans wat hoger en de Sequoia is weer een stuk dikker. En oud worden ze ook, want een sequoia kan zo'n 3.500 jaar oud worden.

Het weer was vandaag super (fris, maar niet té) dus we hebben een flinke wandeling gemaakt vandaag. De teller stond zojuist op ruim 21.000 stappen voor vandaag, dus dat wordt lekker slapen vannacht.

Inmiddels zitten we dus in Oregon.
We hadden hier met Shane en Ken afgesproken om samen te gaan eten. (Shane is een facebookvriendin van Hilda) en we hebben heerlijk gekletst. We hadden elkaar nog nooit ontmoet, maar het was meteen gezellig en tijdens de Prime Rib over van alles gepraat. Morgen gaan we nog even samen koffie drinken als wij richting Crater Lake rijden.

Oh ja... We hebben ook nog wat foto's gemaakt.


3 opmerkingen:

Greetje zei

Gigantisch, hè, die grote sequoia's. Wat voel je je dan nietig. Sweet memory's.

Hilda Wessels zei

Ja prachtig Greetje!! Lieve groetjes

Hilda Wessels zei

Ja prachtig Greetje!! Lieve groetjes