dinsdag 13 juni 2017

Burney is leuk.

We rijden weer door Californië.
Nu is Californië de staat met de meeste inwoners, dus je zou logischerwijs toch behoorlijk wat mensen verwachten onderweg.

Niets is echter minder waar vandaag. Want waar Los Angeles en San Francisco enorme drukke steden zijn, in het noorden van deze staat is het rustig. Zéér rustig.

En dat vinden wij lekker. 😎


Ons eerste bestemming voor vandaag was Lava Beds National Monument. Een mooi park met grotten en uitgestrekte stukken land bezaaid met brokken lavasteen.

Alleen al de weg erheen was een genot om te rijden. Onderweg bij Tule Lake herten en pelikanen gezien en eenmaal in het park de grotten bezocht. Hilda is niet zo'n held, dus die hield het na één grot voor gezien, maar Bert heeft er nog eentje meegepikt.

Onderweg vandaag voornamelijk natuur gezien dus. Wel een paar kleine gehuchten als Bieber (Justin was niet thuis vandaag) 😁, Canby en Adin. Allemaal plaatsjes met tussen de 200 en 500 inwoners. Soms met een café, soms met een tankstation.


Ons eindstation vandaag is Burney. Vergeleken met de plaatsjes hierboven een metropool met iets meer dan 3.000 inwoners. In Nederland zou een dorp met dat aantal niet veel te bieden hebben. Met wat mazzel een buurtsuper en een brievenbus.

Burney heeft daarentegen 5 motels, meerdere restaurants waaronder een McDonalds, een grote supermarkt (en een paar kleintjes), een bibliotheek, een high school en een college. Van alles voorzien dus. En ze moeten wel, want er is in de wijde omgeving geen grote stad te vinden. In het oosten ligt Redding (85.000 inw.), maar dat is 85 kilometer verderop.


Voor het eten nog even gewandeld in het State Park hier in de buurt. Prachtig natuurpark met een mooie waterval. We zijn er omheen gewandeld. Duurde net lang genoeg om een flinke trek te genereren.

Die is inmiddels gestild met Steak met spaghetti.


Morgen weer verder naar het zuiden. Dan staat Lassen Volcanic NP op de agenda. Het koude weer van de afgelopen dagen lijkt ook voorbij. Vanmorgen nog steenkoud bij d de Lava Beds (nét boven nul), op dit moment een stuk lekkerder en de jas is niet meer nodig.

Geen opmerkingen: