zondag 2 oktober 2016

U.S.A. 2016 - Part 13

'MAKE AMERICA GREAT AGAIN!'

Het is de slogan van de Republikeinse kandidaat Donald Trump.
Zoals zo vaak spreken de kandidaten hier in one-liners en 'The Donald' is daar geen uitzondering op.

We rijden de laatste dagen door Ohio en Indiana en dat zijn staten in het zogenaamde mid-westen. Je ziet hier veel landbouw en dorpjes die wel eens betere tijden hebben gekend in het verleden. Veel leegstand en verlaten of slecht onderhouden huisjes. Het aantal 'TRUMP 2016' bordjes in de voortuin is er dan ook aanzienlijk.

Maar dat de Amerikanen een volk zijn van doorzetters, bleek wel toen we gisteren door Greenville in Ohio reden. Ook daar nog veel werk te doen, maar de Main Street was daar toch erg levendig. Een nieuwe coffeeshow (een waar je goede koffie kunt krijgen) deed prima zaken en ook een aantal leuke winkeltjes was er te vinden. We liepen een barbershop binnen en de kapper was reuze behulpzaam en had nog wel een paar leuke tips voor als we het stadje wilde bekijken. En ook de broodjeszaak die er al sinds de jaren '30 zit zat helemaal vol met een file voor de drive-throu.

Het kan dus nog best hier. De crisis heeft aardig huis gehouden, maar met kijkt weer vooruit lijkt het wel. En daar hebben ze volgens mij Trump helemaal niet voor nodig. Amerikanen hebben de neiging om het vooral zelf te willen doen, zonder al te veel invloed van Washington.

Gisteren uit wezen eten met twee Amerikanen die Hilda kent en die ze al een keer in Amsterdam heeft ontmoet. Twee gepensioneerde mensen die geheel tegen de verhouding hier op Bernie Sanders zouden hebben gestemd. Maar helaas voor hen, diet die niet meer mee in de race. Het zal dus wel Hillary worden voor hen, Want 'The Donald' is géén optie.

Het restaurant waar we gisteren waren was trouwens net deze week weer heropend met een nieuwe eigenaar. Het kan dus wel om iets nieuws te beginnen hier, want de zaak zat helemaal vol en het eten was uitstekend.

Het plaatsje: Marion Indiana.
Een plaatsje waar eigenlijk niet zo heel veel te zien of te doen is, maar waar toch een bekende Amerikaan geboren is.


James Dean werd hier in 1931 geboren.

Zijn bekendste film: 'Rebel without a cause' en dat gaat denk ik wel op voor veel mensen hier.
Qua natuur zeker niet het mooiste deel van de VS, maar wel heel erg interessant.

Geen opmerkingen: