zaterdag 17 september 2016

U.S.A. 2016 - Part 4

Deel 4 alweer van ons weblog, blog of hoe je het ook noemt tegenwoordig.

Gisteren zijn we aangekomen in de staat Vermont en vandaag zijn we die staat van west naar oost overgestoken en zijn inmiddels in New Hampshire. Na het ontbijt eerst naar de Starbucks, want de koffie in ons hotel was de naam 'koffie' niet waard. Qua kleur kwam het in de buurt, maar qua smaak... 😭

Voor de liefhebbers van ijs, staat de naam Vermont gelijk aan die van Ben & Jerry's en laten we daar nu net langskomen vandaag. 🙌

In de fabriek kregen we een korte rondleiding met uiteraard een proeverij. Allemaal heel commercieel en toeristisch, maar dat kwam goed uit, want we zijn op vakantie en het is nooit te vroeg of te laat voor ijs van B & J tenslotte.

Tijdens ons gesprek met Ann en Bruce van gisteravond kwamen we uit bij bier en in Vermont zitten een aantal kleine, maar zeer goede lokale brouwerijen. Bruce raadde aan om in het plaatsje Stowe langs te gaan bij brouwerij 'The Alchemist' dus wij na het ijs op weg naar het bier.

Bij de brouwerij stond de rij wachtenden al tot buiten, maar gelukkig ging het vlotjes. In deze nieuwe brouwerij worden drie verschillende bieren gemaakt die alleen aan een paar lokale pubs en restaurants worden geleverd en in beperkte oplage ook door particulieren mogen worden gekocht.

Na het proeven van een van de I.P.A's met een kleine voorraad weet op pad.

Na de Adirondacks gisteren, stonden vandaag de White Mountains op het program. Deze bergen zijn met toppen van rond de 2.500 meter net iets hoger en de bladeren beginnen hier al mooi te kleuren, al zijn we net iets té vroeg voor de allermooiste kleuren.

Overnachten doen we vannacht in het plaatsje North Conway. Een leuk oud stadje met leuke winkeltje en voldoende keus in restaurantjes. Hoe het smaakt melden we morgen want eten gaan we zo doen.


Bert & Jerry 😁
6 opmerkingen:

mirjam engelen zei

Leuk geschreven hoor ik vind het leuk om jullie te volgen. Veel plezier, groetjes Mirjam x

mirjam engelen zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Bart Kouwenhoven zei

Heelrijk om te lezen, maken we het een kleine beetje mee

Travelfreaks Rob & Ingrid zei

Hey Noord-Amerika genieters! We genieten weer volop mee :) Memory Lane! Have fun!

Marieke Herman zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marieke Herman zei

👍🏻