maandag 19 september 2016

U.S.A. 2016 - Part 5

Gisteren hadden we een erg brakke WiFi, dus vandaag een verslag van de afgelopen TWEE dagen.

Zondagochtend vertrokken uit North Conway in de staat New Hampshire en eerst de stad Portland in Maine bezocht. Portland is een kleine stad van nog geen 70.000  zielen, maar wel de grootste stad van de staat Maine. Portland is in het verleden diverse keren verwoest door brand en ander onheil, maar toch zijn ze er steeds weer bovenop gekomen.

Naast Portland in Maine is er ook een Portland in Oregon, dat ongeveer 10x zo veel inwoners heeft. Het is daarom altijd wel handig om aan te geven over welke Portland je het hebt, als je met Amerikanen praat. Je kunt er zomaar een paar duizend kilometer naast zitten. ;-)

Portland is een leuk stadje om een paar uurtjes doorheen te slenteren en de leuke winkeltjes te bekijken. Ze hebben er ook een paar aardige museums, maar daarvoor was het te lekker weer en we bleven daarom lekker buiten. We hadden de auto geparkeerd bij de haven en daar is ook het meest te zien en te beleven.

Ons hotel van die nacht lag echter niet in de stad, maar een half uurtje zuidelijker in Old Orchard Beach pal aan de atlantische oceaan. Vanuit de hotelkamer konden we de oceaan horen ruisen en dat is een heerlijk geluid.

Omdat Maine bekend staat om de kreeft die er wordt gevangen, was de keuze voor het diner eigenlijk erg simpel. Op een 10 minuutjes lopen heerlijk gegeten bij 'Joseph at the Sea' met een tournedos voor Hilda en lobster voor Bert.

Maandag waren we zoals vanouds weer op tijd wakker en het ontbijt hebben we op de kamer klaargemaakt. Lekker simpel, maar wel zo voedzaam en dat is wel zo lekker met weer een leuke rit voor de boeg. Ook vandaag geen enorm lange rit in de planning en zijn het eerste stuk via highway 9 en 1 langs de kust naar het zuiden. Het had 's nachts flink geregend, dus er zat nogal wat vocht in de lucht. Maar dat levert mooie plaatjes op en met een graad of 20 is het heerlijk buiten.

Omdat we morgen een bezoek aan Boston willen doen, hadden we eigenlijk het plaatsje Salem ingepland voor vandaag. Maar omdat de weergoden ons niet welgesteld waren vandaag, hebben we dat bezoek ingewisseld voor de Shopping Mall hier in de stad. Hilda heeft in elk geval al wat leuke dingen kunnen scoren vandaag.

We slapen de komende 2 nachten in Framingham, een voorstad van Boston.


Onderweg nog een Mercedes 'Specialist' gezien die dit langs de weg laat wegrotten. Daar wordt een gearhead toch echt niet vrolijk van. In goede staat zouden deze auto's enkele tonnen waard zijn geweest. In deze staat was het voornamelijk de oud-ijzer waarde helaas.

Geen opmerkingen: