zaterdag 17 september 2016

U.S.A. 2016 - Part 3

Van Rome naar Barneveld lijkt een hele rit.
Maar waar in de VS vaak alles groter en verder is, is dat vandaag eens niet zo.

Barneveld ligt hier namelijk maar een kilometer of 10 van Rome.
Het Barneveld in Nederland lijkt echter niet op het Barneveld in de staat New York. Geen kippen hier, maar toch wel een aantal overeenkomsten. De een ligt aan de rand van de Veluwe de ander aan de rand van de Adirondacks. De een ligt aan de bijbelgordel, hier kom je onderweg een echte Amish tegen. De wereld is dus klein.

De route van vandaag ging dus door het Adirondack gebergte. En prachtig gebied met heuvels en bergen tot ongeveer 2.000 meter. Daartussen veel mooie meren en een aantal leuke dorpjes.
Een daarvan is Lake Placid, bekend van de olympische winterspelen van 1980 (een voor de ouderen onder jullie die van 1932). Veel ervan wordt nog gebruik als trainingsplek voor de Amerikaanse sporters en het stadje ziet er erg gezellig uit.

Na het gebergte de grens met de staat Vermont overgestoken en dat hebben we met de pont gedaan deze keer. Want varen is tenslotte altijd leuk.

Ons hotel van vannacht staat in de plaats Burlington in het westen van de staat.
Morgen weer een leuke rit voor de boeg waar we onderweg een fabriek gaan bezoeken, maar daarover morgen meer.

Vanavond lekker uit gegeten met Ann en Bruce die Hilda via Facebook heeft leren kennen. Reuze gezellige mensen en zo klets je snel een avond vol.


Geen opmerkingen: