vrijdag 30 september 2016

U.S.A. 2016 - Part 12

Deel 12 alweer van ons vakantieweblog.

'Time flies when you're having fun' zeggen ze weleens en dat klopt.
Het is alweer donderdag en de grote drukke steden als Boston en New York hebben we inmiddels achter ons gelaten. Wat rest is een tocht door het 'achterland'.

Nu zijn staten als (West) Virginia, Ohio en Indiana inderdaad een stuk rustiger en worden ze door veel mensen over geslagen tijdens hun rondreizen, er is ook veel te zien daar.

Na Gettysburg zijn we afgezakt naar Harrisonburg in Virginia. Onderweg nog een stuk Maryland gereden. Maar voordat we uit Gettysburg wegreden eerst nog het Gettysburg National Military Park bezocht. Op het voormalige slagveld waar in 1863 een bloedige veldslag is geleverd door de Noordelijke en Zuidelijke staten, staat nu een mooi museum waar veel informatie te vinden is. Wel typisch Amerikaans dus met bombastische muziek eronder, maar zeer mooi gemaakt. Gettysburg is voor de Amerikanen ook heilige grond en van grote betekening voor de geschiedenis van het land.

De weg naar Harrisonburg ging door het Shenandoah National Park en daarvan hebben we ook een mooi stuk gereden. Doordat het weer niet echt meezat hebben we niet de hele weg gereden, want alles hoger dan 800 meter reden we in de wolken.

Na Virginia op naar West Virginia. Dit zijn twee verschillende staten en het is goed te merken dat we inmiddels in het zuiden het bereikt. Officieel is dat na het oversteken van de grens tussen Pennsylvania en Virginia. Het aantal kerken en 'Trump 2016' bordjes nemen dan ook snel toe. Maar desondanks blijven het aardige mensen hier.

Had in haar laatste column Hilda het nog over (dat uiterst irritante doch zeer aanstekelijke) liedje van Perry Como, als je hier over de highways toert, begin je vanzelf 'Country Roads' van John Denver te zingen.

Inmiddels zijn we aangeland in Beckley, Virginia en morgen gaat de rit naar Ohio.

Geen opmerkingen: