donderdag 11 juni 2015

Dag 3 - Mount Rainier National Park

Vandaag hebben we de drukke stad achter ons gelaten en zijn we dieper de staat Washington in gereden. Het is opvallend hoe snel het beeld veranderd als je dieper het land inrijdt. Zo zit je nog op nog geen kilometer van het vliegveld en binnen een uurtje kom je haast geen mens meer tegen.

Vandaag stond Mt. Rainier NP op het programma. Deze berg en de omgeving eromheen is dus een Nationaal Park en dat is volkomen terecht, want het is er prachtig.

De rit ernaartoe is al een belevenis op zich, want met de kilometer wordt het rustiger en rustiger en geregeld zie je Mount Rainier al opdoemen in de verte.


Bij het park aangekomen (wij hebben de ingang aan de oostkant genomen) moesten we eerst een flinke rit omhoog maken om uiteindelijk bij Sunrise Visitor Center uit te komen. De weg was pas een week geheel open en dat kwam voornamelijk door de zachte winter en het vroege voorjaar. We hadden dus mazzel.

De lodge bij het visitor center was nog gesloten, maar de koelbox was vol, dus wij zouden niet verhongeren. ;-)

We hebben nog een prachtige wandeling gemaakt, met een flinke klim erin, wat nog wel even wennen was, want het ligt daar al op ruim 2.000 meter hoogte.

Hier wat indrukken...


Geen opmerkingen: