zaterdag 27 juni 2015

Dag 19 - North Cascades National Park

Eerst koffie

Vandaag hebben we ons laatste Nationale Park van deze vakantie bezocht. Het is het North Cascades National Park en het ligt ten oosten van Seattle.

Het is anders dan de meeste andere parken, omdat je er geen officiële ingang hebt en er gratis doorheen mag. Op zich is dat wel logisch, want de enige weg van Oost naar West in het noorden van deze staat loopt dwars door dit park. Alternatieven zijn er niet, of je moet honderden kilometers naar het zuiden, of via Canada rijden.

De weg is werkelijk prachtig en onderweg kom je diverse watervallen en gletsjers tegen.
Echt een aanrader deze route.

Omdat de meeste Europese toeristen kiezen voor de 'standaard' parken in Utah en Californië eventueel aangevuld met Yellowstone, is dit een gebied waar je weinig Nederlanders zult tegenkomen.

Prachtige meren in een groen/blauwe kleur.Géén oldtimer, maar het kan ermee door.Inmiddels zijn we aangekomen in Oak Harbor en moeten we morgen vroeg op voor de walvis tocht. Vanavond nog even de batterijen van de camera opladen, want die zullen we nodig hebben morgen.

2 opmerkingen:

Alice zei

Hoi Bert en Hilda,

Prachtige foto's weer en wat een geweldige reis! Erg leuk om er zo op afstand van mee te genieten. Wij zijn ons net aan het oriënteren op de Pyreneeën voor onze vakantie, maar ik begin serieus te twijfelen. :-)

Veel plezier nog, geniet ervan!

Groetjes van Alice

Bertorelli zei

Gewoon doen Alice.
Jullie zullen het hier geweldig vinden.