maandag 22 juni 2015

Dag 14 & 15 - Glacier National Park

Een van de Nationale Parken van de VS die nog hoog op ons lijstje stonden was Glacier National Park. We waren er nog nooit geweest, omdat het nogal afgelegen ligt. Het park ligt in het hoge noorden van de staat Montana tegen de Canadese grens.

Dit jaar was het dus zover en Glacier park kunnen we afvinken op ons lijstje. En we kunnen zeggen; het is de reis dubbel en dwars waard geweest. Glacier is een van de meest indrukwekkende parken die we tot nu toe gezien hebben. Het is wildernis in Optima Forma.

Gisteren reden we vanuit Kalispell de zuidelijke route via de onderkant van het park. We zijn daarna doorgereden naar de Many Glaciers ingang en hebben daar een prachtige wandeling gemaakt rondom een van de vele meren.

Montana


Onderweg via de zuidelijke route.

Many Glaciers

Dit meer hebben we helemaal rondgelopen. Flinke wandeling dus.

Watervallen bij de vleet daar in Glacier


In de verte volop sneeuw.
Na het avondeten kijken of we nog wat wild kunnen spotten. Eerst naar een uitzichtpunt gereden, waar we een mooi een zicht hadden op een bosrand.
Maar na 20 minuten staren, nog geen beweging gezien daar. Een Amerikaanse toerist die al vier dagen in het park was, vertelde ons dat hij ook nog weinig wild had gezien daar. Dus wij terug naar onze kamer en we zouden morgen wel verder kijken.

Maar... na een paar honderd meter op de terugweg...

Een echte wilde zwarte beer.

Het beest liep daar rustig te kuieren.Dat was dus een hele mooie afsluiting van de eerste dag in Glacier National Park. We hebben die nacht heerlijk geslapen trouwens.

Op dag twee gingen we van onze motel via de Going-to-the-sun road die dwars door het park loopt terug naar Kalispell. Aan het begin van de route een wandeling gemaakt, waar we deze neef van Bambi tegen het lijf liepen. Het beest bleef rustig staan grazen op zo'n 6 meter afstand, maar hield ons nauwlettend in de smiezen. Op de terugweg was hij foetsie.


Is hij niet schetig?


De weg naar Logan Pass is prachtig en langzaamaan komen we in de sneeuw.

Een waterfallfie...De toerbussen van het park.
Ze zijn gebouwd tussen 1936 en 1939 en worden nog steeds gebruikt.

Bighorn Sheep tegen de bergwand.
Foto is van een flinke afstand genomen, dus een beetje wazig.


Even flink de berg op. #dapper
Een bergmarmot.


Een Mountain Goat.
We zitten nu nog na te genieten op onze hotelkamer en zijn net een beetje uitgerust. Morgen doen we kalm aan en slaan we de lange wandelingen even een dagje over. Hilda moet nog duidelijk wennen aan de grote hoogte waar we zitten, maar ze slaat zich er dapper doorheen. De zuivere lucht hier is wel erg lekker trouwens.

Straks nog even langs een quiltwinkel en vanavond eten bij de Applebees. (yummie)

Groetjes

Bert & Hilda

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig!, kon je de hele "going tk the sun road" zelf rijden of moest je een deel met de bus doen?

Bertorelli zei

We hebben de weg zelf gereden, want hij was sinds deze week weer helemaal open.
Prachtige rit met na iedere bocht weer een ander uitzicht.

Anoniem zei

Dat moet super geweest zijn !!! Gr. Tineke

Anoniem zei

Prachtig daar! Groetjes Renny en Wiard