zondag 21 juni 2015

Dag 13 - Missoula naar Kalispell

Even voor de duidelijkheid: MONTANA IS MOOI !!!

We gaan langzaamaan richting Glacier National Park.
We hoorden gisteren dat de weg die dwars door het park loopt open is en dat is mazzel hebben. De sneeuwschuivers hebben dus goed hun werk gedaan. Er zijn jaren dat de weg pas eind juli (of soms nog later) open gaat. Eind september is het dan vaak alweer gebeurt en gaat de weg door de eerste nieuwe sneeuw alweer dicht. Morgen dus een sweater aan...


Onderweg zagen we bij het plaatsje Arlee een aantal oldies langs de weg staan en daar moest dus wel even gestopt worden.

Het bleek Kellys Auto Salvage & Wrecker Service te zijn en het stond er vol met oude wrakken en een aantal auto's die wellicht nog wel van de ondergang zijn te redden.


Daarna weer verder naar Ronan waar we met Linette en haar man James zouden lunchen. Het was erg lekker in het restaurant dat wordt gerund door Amish.

Ben je stout, dan zetten ze je hier met 4 auto's langs de kant.
 We hadden een grote stop, of beter gezegd rit door, de National Bison Range gepland en die was ook prachtig. Het is een groot gebied waar de bisons, herten, antilopen en andere beesten vrij kunnen rondlopen.

Vanaf het hoogste punt had je tevens een prachtig uitzicht over de omgeving.


Een Meadowlark (Witkaakweidespreeuw)Na de Bison Range of weg naar Kalispell. De weg slingert mooi langs een enorm meer. (Fish Lake).


Na het avondeten, een mooie wandeling door de straten van Kalispell gemaakt. Het was nog erg warm, dus we hebben de 1st, 2nd en 3rd Avenue doorgewandeld, want die lagen lekker in de schaduw.


Veel prachtige huizen daar. Een aantal ruim 100 jaar oud en op de monumentenlijst.


De dagelijkse squirrel.

Geen opmerkingen: