zaterdag 14 september 2013

Vrijdag 13 September - Pas op voor zwarte katten...

Vandaag is het vrijdag de 13e en hoe begin je zo'n dag beter, dan met een bezoek aan de tandarts.
Gisteren brak Bert's kies namelijk doormidden tijdens een ferme beet op een pinda.
Eindstand: 1-0 voor de pinda.

Dus wij vanochtend meteen naar het 'Visitors Center' om te vragen of er in Cody ook een goede tandarts zit. De dame daar was erg behulpzaam en belde zelfs een aantal tandartsen af of ze plek hadden voor een gast uit Europa. Gelukkig had Dr. Holeman nog een gaatje (sorry voor de woordspeling) en om 2 uur in de middag konden we terecht. Die paar uur in Cody kwamen we ook nog wel door.

Dus eerst maar even een goede cappuccino gaan drinken en even de beide moeders geskyped. Daarna een bezoekje gebracht aan een klein plaatselijk museumpje dat in een gift shop ligt. Toegang was gratis, maar een donatie wordt gewaardeerd.

Om 1 uur maar richting de tandarts gereden, dan waren we in elk geval op tijd. De wachtruimte van deze tandarts zag er in elk geval zeer comfortabel uit. Een mooie haard, grote leren zetels, rustige muziek op de achtergrond... daar kan onze tandarts thuis nog wat van leren.

Eerst het papierwerk afhandelen en alle gegevens invullen (4 pagina's, want je zult maar iets vergeten) en omdat er iemand had afgezegd, was Bert op tijd aan de beurt. Ook de behandelkamer was dik in orde. De assistente vroeg of ik goed zat en welke muziek ik wilde horen! Welke muziek? Doe maar iets, zei ik in alle verwarring. Daarna een foto maken en toen kwam de tandarts. Eerst even een standaard verhaal over waar we vandaan kwamen etc. en toen aan de slag. Het grootste stuk kies zat nog vast en het kleinste stuk is verwijderd zodat Bert in elk geval weer kan kauwen aan die kant. Gelukkig was er al eens een wortelkanaal behandeld aan de kies, dus daar komt verder geen kiespijn meer van.

Om twee uur gingen we uiteindelijk op weg naar onze bestemming voor vandaag; Lander, Wyoming.

Ons motel in Cody. Prima geregeld daar.

Gift Shop en tevens museum.
Ze hadden er de geschiedenis van het Westen uitgebeeld in miniatuur.

Maar ook veel echte items, van zowel Indianen als de nieuwe bewoners.
Onderweg in Wyoming weer veel gezien vandaag.


Even een tussenstop onderweg...

Ook hier geregeld 'oud roest' langs de weg. Maar wel mooi.Wegwerkzaamheden!
Je hoeft hier niet gestudeerd te hebben voor een baan in de wegenbouw.Ook in Wyoming kantelt er wel eens een vrachtwagen.Onderweg een typische straat in het plaatsje Shoshoni.
Een plaatsje met ongeveer 600 zielen.

Dit motel heeft al héél lang geen gasten gezien...

Maar wel een mooi bord.

Ook in Lander stond nog wat moois langs de kant.

$ 5.000 voor deze?
Moet wel wat speciaals zijn, want ik zie het er niet aan af.

Inmiddels hebben we gegeten bij een plaatselijk Chinees, wat trouwens erg smakelijk was. Als toetje een beker Ben & Jerry's gehaald (om de kies van Bert te testen). 

Een vermoeiende dag die alles bij elkaar toch weer prima geslaagd is.

Morgen: We zakken af naar Vernal, Utah

Geen opmerkingen: