dinsdag 10 september 2013

Maandag 9 September - Rit door Utah en Idaho.


Door de wat lagere temperaturen dan we gewend zijn aan het begin van de vakantie, hebben we waarschijnlijk een verkoudheidje opgelopen. We snotteren in elk geval wat af. Gelukkig wordt het de komende dagen beter weer en met wat zakdoeken bij de hand kom je ook een heel eind.

We verlaten vandaag Salt Lake City en gaan op weg naar ons volgende motel. Dat ligt één staat naar het noorden; Idaho, een staat twee maal zo groot als Nederland met bijna 1,6 miljoen inwoners. Erg dun bevolkt dus en dat bevalt ons wel.

Nog even zwaaien naar 'The Feds'...

We zijn door de snotneuzen op tijd wakker en zitten al lekker vroeg op de weg. De zon is al wel een paar uurtjes op en probeert door de wolken heen te breken.

Salt Lake City in de morgen.
We zouden de Interstate kunnen nemen, maar dan zouden we binnen twee uurtjes in Pocatello zijn, dus pakken we de Scenic Route, zeg maar de Toeristische route.

We nemen bij Ogden daarom de highway 39 richting de bergen en rijden die uit tot het plaatsje Woodruff. We slaan vervolgens de highway 16 op richting het noorden en pakken na Randolph (ook een gehucht van niks) de {30} om die te volgen tot bijna aan Pocatello.

Het blijkt een prachtige route met veel bergen en zelfs een 'echte' cowboy. (het zijn schapen dus officieel is het een Sheepboy).

Cowboy aka Sheepboy.

Baan met uitzicht.Alles loopt gewoon los, dus oppassen op de weg.


Halverwege de route ligt Bear Lake. Een mooi meer waar we een tijd lang langs rijden. Halverwege het meer passeren  we de grens met de staat Idaho.

Lunchen bij Bear Lake.

Boterhammetje, Glaasje Jus en een toetje...
We zijn vandaag ook nog even in Paris geweest. Niet de Franse versie, maar die van Idaho. Met 479 inwoners een stuk knusser dan het origineel.


Wel een mooi kerkje voor zo'n klein dorp.

Ook hier weer veel mooie en interessante auto's.

Ik ben geen fan van Hotrods, maar deze was wel mooi gedaan.

We rijden een stuk van de Oregon Trial Scenic Byway. Deze route werd vroeger gebruikt om vanuit het oosten naar de kust in Oregon te komen.


Geen auto, maar toch een oldtimer waarschijnlijk.
Het motel in Pocatello ziet er prima uit. Het is een Motel 6, dus wat eenvoudiger dan het Hilton van de afgelopen dagen. Straks lekker uit eten bij de Texas Roadhouse hier in de stad. Even een stuk koe verorberen...

En als het meezit vanavond nog een 'Dip in the Pool'.

Morgen; Op weg naar Yellowstone, Wyoming.

Geen opmerkingen: