zondag 19 augustus 2012

Oldtimerdag Ruinerwold 2012

Na het succes van vorig jaar zijn we ook dit jaar naar de oldtimerdag in Ruinerwold geweest. We hadden er een paar dagen aan vast geplakt en er een lang weekend van gemaakt.

Op donderdag na het werk in de auto gestapt en ons hotel in Emmen opgezocht. We hadden al vaker in het Van Der Valk geslapen daar en dat beviel prima. Deze keer hadden we een kamer op de begane grond, niet ver van het zwembad.

De oldtimerdag was op zaterdag, dus de vrijdag besteed aan winkelen op de markt en een rondritje door het mooie Drentse land.
's Avonds gezellig geborreld bij vrienden in Zuidwolde waar gezellig over vakantie's, oude Mercedessen en nog meer werd gekletst.

Zaterdagmorgen om 9 uur Hilda's broer Ido opgehaald en met zijn drietjes afgereisd naar Ruinerwold. De zon scheen al flink en een half uurtje later reden we het dorpje binnen, waar het al vol stond met oude auto's, tractoren, bromfietsen en nog wat exotisch oud ijzer.

Het was een fantastische dag daar en als je ziet wat al die vrijwilligers daar neerzetten, dan kun je alleen maar respect hebben hiervoor.

Zo rond half vijf waren we helemaal gaar en zijn naar de auto gekropen om klam en zweterig terug te rijden naar Emmen.
Voor de avond was een BBQ gepland bij Ido en Petra, dus eerst nog even het zwembad in om daarna wat lekker vlees te blakeren.

Ruimerwold heeft volgend jaar ongetwijfeld weer een oldtimerdag in augustus en we kunnen het iedereen aanraden.

Hieronder de foto's van die leuke weekend:
Austin Healey

Beemer en Benz

Een 6-in-lijn, maar dan anders.

Zelfs oude Japanners

UNIMOG

Een Hippie op een Puch

Cadillac
Hollands Glorie

Snoek en Traction Avant

JaguarOh ja, we waren er zelf ook nog...

Geen opmerkingen: