zaterdag 2 juli 2011

Vrijdag 1 juli - Van Nashville naar Chattanooga

On the road again...

We laten Nashville achter ons en zakken af naar het zuiden vandaag. Eerst eten we nog wat pancakes, dan gooien we de koelbox vol met nieuwe zakken ijs. Dan stellen we de TomTom in op Chattanooga.

We zijn vroeg en Chattanooga is niet ver rijden dus we hebben tijd voor een tussenstop.
Waar kan dat beter dan in Lynchburg...

De Whiskeydrinkers onder jullie zal dit ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Voor de overigen; In dit stadje staat de Jack Daniel's Whiskey Stokerij.Je kunt er een mooie rondleiding krijgen en daar deden we dan ook vrolijk aan mee. De toer ging door een aantal delen van de fabriek en alles werd leuk aan elkaar gekletst door onze gids Ron. De alcoholdampen kwamen je overal tegemoet en daar werd de groep lekker rustig van ;-)


Onze gids Ron, compleet met baard en tuinbroek...

De whiskey hier wordt nog op authentieke manier gestookt waarbij de ruwe whiskey langzaam gezeefd wordt door houtskool van de Sugar Maple (Suikeresdoorn). Vervolgens gaat het in eikenhouten vaten die slechts één keer gebruikt worden. Nadat de whiskey gerijpt en gebotteld is worden de vaten doorverkocht aan o.a. de Tabasco fabriek die er de pepers in laat gisten. Maar veel vaten vertrekken naar Europa waar ze o.a. gebruikt worden als vat voor wijn of Schotse whisky.


Proost...

Vreemd feit is trouwens dat in Moore County, waarin Lynchburg ligt, geen alcohol verkocht mag worden. Je zult hier dus geen bar vinden waar ze deze whiskey schenken hier. (raar volk soms die Amerikanen)

Chattanooga
Om drie uur waren we bij ons hotel en kwamen er toen achter dat we ondertussen weer op Eastern time zitten en dus een uur vooruit zijn in de tijd. We hadden geen puf meer om de stad nog in te gaan en hebben het bij het zwembad gehouden.

Nu heeft het hotel van vannacht genoeg te bieden om eens rond te kijken want we slapen in het Chattanooga Choo Choo Hotel waarvan de lobby is gevestigd in het oude station. Buiten staan ook een oude locomotief en een aantal treinstellen die zijn omgebouwd tot hotelkamer. Leuk, maar wij nemen een gewone kamer.


De lobby.


De Choo Choo, de eerste trein die het Noorden met het Zuiden verbond.

Om de hoek en op loopafstand ligt het Terminal Brewhouse waar ze naast eigen gebrouwen bier ook lekker eten verkopen. De keuze was snel gemaakt...

Geen opmerkingen: