maandag 4 juli 2011

Maandag 4 juli: Van Macon naar Savannah

Het is vandaag 'The 4th of July' ook wel bekend als 'Independance Day'.
Vandaag zijn de meeste Amerikanen dan ook vrij en is het lekker druk overal. Op de weg naar Savannah merken we daar nog niets van, maar eenmaal in het centrum is het andere koek. We bewaren de stad daarom voor later.

We rijden lekker door en nemen een kijkje op Tybee Island, net voorbij de stad. In 2008 zijn we hier ook al eens geweest en vonden het toen zo prachtig, dat we nog eens terug wilden. We lunchen bij de 'Crab Shack' en rijden dan verder richting het strand. We vinden uiteindelijk een plek voor de auto en lopen via het strand naar de pier daar.


The Crab Shack

Het eiland is prachtig en het is ook leuk om de straatjes eens door te rijden om te zien hoe men hier zoal woont. Iets dat we wel bij meer plaatsjes doen trouwens.


Tybee Island


Gezellig druk op Independance Day

Na afloop rijden we terug naar ons hotel voor een korte break. Vanavond is er vuurwerk in de stad en we gaan toch maar even kijken. Het is tenslotte feest en dat willen we meemaken.

We zijn er op tijd en zetten de auto in de parkeergarage. Het is inmiddels etenstijd dus zoeken we eerst een restaurant op. Het is er nog rustig en we vermoeden dat de BBQ populair is vandaag.We volgen de menigte en komen uit op 'Riverside', zeg maar de boulevard van Savannah. In de van oorsprong oude pakhuizen zitten nu restaurantjes, winkeltjes en hotels.Het is nog niet donker dus we lopen de boulevard eerst maar eens heen en weer.

Tegen half 9 loopt het vol en we zoeken een plekje op om te zitten. Iedereen doet dat hier, dus toeristen dat we zijn, doen we gewoon mee. Om kwart over 9 breek het vuurwerk los en het duurt wel een half uur. Ze hebben er echt werk van gemaakt hier.Na afloop van het spektakel gaat iedereen weer op weg naar huis. Het was dan ook file en het duurde even voordat we in ons bed lagen.


Vrolijke choas is Savannah

We hebben deze vakantie nu al een aantal dingen gedaan en meegemaakt waarbij je één bent met de mensen hier. Je voelt je op zo'n moment ook eigenlijk geen toerist meer, maar meer Amerikaan in opleiding. Je komt er dan ook niet onder uit en raakt altijd wel aan de praat dan.

Geen opmerkingen: