donderdag 7 juli 2011

Donderdag 7 juli: Van Jacksonville naar Titusville

De dag begint vandaag zonnig en warm. We ontbijten bij de Cracker Barrel waar ze weten hoe ze een lekker ontbijt moeten maken. Geen pancakes deze keer, maar wakker worden met een eitje met bacon, een lekkere bak yoghurt en een flinke muffin is ook geen straf...

We doen St. Augustine aan, de oudste plaats van de VS die door Europeanen is gesticht (uit 1565). We parkeren onze auto bij het Visitor Center en lopen het stadje in.


De Visitor Centers zijn hier altijd dik in orde.


De oude poort naar het centrum.

Het is er leuk toeristisch en er is een openlucht museum waar ze echt hun best op gedaan hebben. Er zijn diverse oude ambachten die door vrijwilligers ten toon worden gespreid.


Veel oude ambachten zoals deze leerbewerker.


Zodra je het toeristische deel uitloopt is het er heerlijk rustig.


Hier ook lekker rustig...

Na een eind lopen wordt het klam en benauwd en we zoeken onze auto weer op. Op een rustig plekje eten we het restant van de pizza's van gisteren op (yummie) en zakken verder af naar het zuiden.
Deze pelikanen vlogen vrolijk een stukje mee.

Het eerste stuk, tot aan Daytona Beach, nemen we de kustweg en als de lucht dicht trekt en de eerste druppels vallen, gaan we over op de Interstate. Ons hotel is de Ramada in Titusville en het zwembad slaan we door de regen deze keer maar over.Morgen gaan we op weg naar Fort Pierce waar we Marian (de zus van Bert), Wim en Laura gaan zien. Het is hun eerste keer in de States en we zijn benieuwd naar hun ervaringen. Het weer zit ze helaas niet mee tot nu toe, maar wie weet wordt dat snel beter.

Geen opmerkingen: