maandag 20 juni 2011

Zondag 19 juni - Van Tallahassee naar Panama City

Zondag alweer vandaag, maar wij gaan vrolijk verder richting het Westen. De rit ging vandaag van Tallahassee naar Panama City. Wederom laten wij de Interstate links liggen en pakken de binnenwegen.

We zakken eerst af naar het Zuiden via de {319} die later overgaat in de {98} en volgen die eigenlijk tot aan ons doel voor vandaag. Het is heerlijk rijden en omdat het zondag is, is het extra rustig op de weg. De parkeerplaatsen van de kerken die we onderweg tegenkomen staan doorgaans lekker vol.
Mom and Dad are in Church.

We rijden door plaatjes als Sopchoppy, Lanark Village, Carabelle, Apalachicola en Port St. Joe. Sommige met maar een paar honderd inwoners, anderen weer net iets groter. Bij het plaatsje Mexico Beach passeren we een tijdslijn en schakelen we over van Eastern naar Central time. De horloges kunnen dus een uurtje terug.

De weg gaat voor een flink stuk vlak langs de Golfkust wat prachtige plaatjes opleverd.


Pelikanen


Men woont hier niet verkeerd toch?


Er zitten een paar lange bruggen in onderweg.


En hoge, omdat de schepen er onderdoor moeten kunnen.


Voor Amerikaanse begrippen nog best oud.


Vissersboten in de haven.


Soms ook in wat mindere staat.


Een picnic stop onderweg. Heerlijk onder de bomen.


Op jacht naar de shrimps voor morgen.

Al met al was het vandaag nog geen 220km rijden, dus we zijn (zeker met het uur extra tijdsverschil) veel te vroeg bij ons motel in Panama City. Geen paniek, we brengen eerst onze vuile was van afgelopen week naar de wasserette. Dat kun je hier natuurlijk zelf doen, maar de hele was (twee zakken inmiddels) laten wassen, drogen en vouwen kostte $11 dus laten we het lekker doen en gaan zelf lekker even de stad in.

Aan de andere kant van de baai ligt Panama City Beach wat een schril contrast is met Panama City zelf. Panama City lijkt in alles op een doorsnee Amerikaans stadje en valt eigenlijk niet op. Panama City Beach echter is de laatste jaren omgebouwd tot een pretpark aan zee.

Het is een Walhalla van plastic, papier-maché en andere meuk. Omdat het vandaag weekend is én daarnaast ook nog eens vaderdag is het er extra druk.

De stranden zijn er echter wonderschoon, maar wij wachten wel even op morgen en gaan dan wel even een kijkje nemen. Dan is iedereen tenminste weer foetsie.

We gaan straks nog even het zwembad in (voor de 2e keer vandaag) en dan is het alweer tijd om de oogjes dicht te doen. De dagen gaan erg snel als je plezier hebt, maar we genieten er dan ook erg van.

Ramada - Panama City (1 nacht)
Kamer: 8 - Prima kamer.
Netheid: 9 - Motel ziet er netjes en schoon uit.
Locatie: 8 - Voor ons weer prima op de route.
Service: 8 - Aardige mensen.
Extra's: 8 - Lekker ontbijtje en een klein maar lekker zwembad.
Totaal: 8 1/2

Geen opmerkingen: