zaterdag 18 juni 2011

Zaterdag 18 juni - Tallahassee

We hadden vandaag de hele dag om Tallahassee onveilig te maken, al doe je dat bij deze temperaturen natuurlijk wel rustig aan.

Tallahassee is de hoofdstad van de staat Florida met bijna 200.000 inwoners. Als je de voorsteden meerekent kom je zelfs uit op ongeveer 370.000 mensen. Geen stadje dat je in één dag even doorwandelt dus.

We moesten dus keuzes maken, maar met behulp van het internet kom je een heel eind. Het werd een mengeling van cultuur en historie aangevuld met een gezonde dosis fun.

Als eerste bezochten we de Mission San Luis waar een openlucht museum is. Diverse gebouwen uit de tijd van de Indianen en de Spanjaarden zijn hier, waar mogelijk, op hun oorspronkelijke plek nagebouwd en je krijgt er zo een aardige indruk hoe het er hier in die tijd (17e eeuw) uitgezien moet hebben.


Het is een alleraardigst museum met een prachtig buitenstuk.


Een replica van een gigantische 'tipi' van de Apalachee Indianen.

De hutten en tipi's van de Apalachee Indianen stonden in de tijd van de Missie broederlijk naast de door de Spanjaarden gebouwde kerk en het fort. De Indianen waren bekeerd door de Spanjaarden en dat liep prima tot de Engelsen zich ermee gingen bemoeien en in de oorlog tegen de Spanjaarden de Missies gingen aanvallen. In 1704 is de oorspronkelijke missie verwoest en zijn de Apalachee Indianen gevlucht naar andere streken.


Zo ziet het er van binnen uit.


Een gekostumeerde vrijwilliger ter lering ende vermaak.


Kunst uit Mexico (19e eeuw) - Jezus met Bad Hair Day.

We waren er lekker op tijd en hebben er 2 uurtjes rond geslenterd. Er wordt wel eens gezegd dat Amerika weinig geschiedenis heeft. In vergelijking met Europa is dat waarschijnlijk ook wel zo, maar het is altijd leuk om dit soort musea te bezoeken en te zien dat er wel degelijk veel historie is te vinden.

Na de Mission San Luis was het tijd voor iets moderners en reden we naar het Tallahassee Antique Car Museum.Dit museum is eigenlijk een privé verzamelijk van de schatrijke Floridiaan DeVoe Moore. Hij heeft in de loop der jaren allerlei auto's verzameld en deze verzameling is nu in een leuk museum bij elkaar gezet. Op een enkele uitzondering na zijn het allemaal automobielen van Amerikaanse makelij en er zitten werkelijk een aantal pronkstukken tussen. Daarnaast kom je ook een aantal verrassende 'exoten' tegen.


Een Duesenberg Model J uit 1931, een van de duurste auto's uit die tijd.


Prachtige modellen, deze heeft schuifdeuren.


Of deze Cord uit 1936 met inklapbare koplampen


De Corvette mag natuurlijk niet ontbreken.


En wat te denken van deze prachtige Chrysler Imperial

Ik vermoed dat dhr. Moore naast te veel geld en te veel tijd ook nog een vorm van verzameldrift heeft, want naast automobielen, vindt je hier ook nog verzamelingen piano's, motorfietsen, golfclubs, antiek speelgoed en trapauto's, buitenboordmotoren, antieke kassa's, zakmessen, horloges, blikopeners, antieke bougies (hoe verzin je het), modeltreinen, meerdere vitrines met Star Wars en Star Trek memorabilia en nog meer kunst dan wel kitsch.


Van Super Fout (Cadillac), de Ultieme Pooierbak


Tot Super Oud (de auto's natuurlijk)


Een aantal echte Batmobielen.


Mustangs met én zonder kap.


DeVoe Moore heeft echt smaak (zie 3e auto)

Een leuk museum dus, met naast de auto's nog veel meer meuk. Een aanrader voor iedereen die hier langskomt.

Ons hotel van vannacht en komende nacht.
Red Roof Inn - Tallahassee (2 nachten)
Kamer: 8 - Prima kamer, niks over aan te merken.
Netheid: 9 - Motel ziet er netjes en schoon uit.
Locatie: 8 - Voor ons weer prima op de route.
Service: 8 - Aardige mensen.
Extra's: 4 - Geen ontbijt en geen zwembad helaas.
Totaal: 7 1/2

Geen opmerkingen: