donderdag 30 juni 2011

Woensdag 29 juni - Van Tupelo naar Nashville

We gaan op weg naar het Mekka van de Country & Western; Nashville in de staat Tennessee.

Maar voor we daar zijn, maken we eerst de Natchez Trace Parkway af. Het laatste stuk van Tupelo naar Nashville loopt via Mississippi en een stuk Alabama naar Tennessee. Op een klein stukje bij Vicksburg na hebben we de hele weg gereden en hij is prachtig. Vandaag een tweetal herten gezien onderweg, maar verder weinig wilds.Onderweg nog een paar keer gestopt om rond te kijken bij o.a. een plek met Indiaanse grafheuvels uit de 1e eeuw voor Christus. De geschiedenis van de VS begint dus niet bij Columbus.

Halverwege de middag reden we Nashville binnen en gingen op zoek naar ons hotel. We slapen deze keer in het Millenium Maxwell House, een groot hotel en we zagen het dus al ver van te voren liggen. Onze TomTom dacht daar anders over en kon de ingang niet vinden. Uiteindelijk maar een blokje om gereden en zelf de ingang maar opgezocht.


Nashville.

Na een rustpauze de stad alvast in geweest om wat indrukken op te doen. Morgen hebben we de hele dag, dus dan gaan we echt op onderzoek uit. Bert heeft al kaartjes geregeld voor een concert morgenavond, maar daarover later meer...


Broadway, de hoofdstraat van Nashville.
(Het gebouw op de achtergrond wordt in de volksmond ook wel het 'Batman Building' genoemd.)Neon reclame in Western style.

Na de wandeling door downtown was het tijd voor de avondhap. Daarvoor zijn we naar Loveless Cafe gereden, net buiten de stad.

Dit restaurant serveert lekkere ouderwetse Amerikaanse keuken. Niet altijd even gezond, maar wel lekker...


Loveless Cafe

To be continued...

1 opmerking:

Tinnetam zei

Beste Bert & Hilda,

Al een tijdje volg ik trouw jullie blog en geniet ik stilletjes mee van jullie verhalen en foto's. Tijdens onze voorbereidingen van onze meivakantie hebben wij overwogen om de Natchez Trace Parkway vanuit Nashville naar het zuiden te rijden. Wij hebben uiteindelijk besloten om het niet te doen, maar ik ben blij dat jullie hem wel hebben gereden en dat we via jullie blog mee hebben mogen genieten.

Heel veel plezier vandaag in Nashville. Wij genieten via jullie blog mee.

Greetz,
Patricia