donderdag 23 juni 2011

Woensdag 22 juni - Van Biloxi naar New Orleans

Vandaag laten we Biloxi weer achter ons en zetten zeil naar New Orleans of N'awlins zo als ze het hier uitspreken.

De rit is maar 160km en we pakken deze keer de Interstate en zijn dus ruim op tijd in Louisiana. Dus wat gaan we doen? De stad in en alvast wat rondkijken of doorrijden en een bezoek brengen aan Oak Alley Plantation. Dat laatste waren we toch al van plan te bezoeken, dus we rijden meteen maar door en om 12:00 precies rijden we daar de oprijlaan op.
Eerst even een kop echte Gumbo naar binnen werken en daarna de plantage bewonderen.


Oak Alley Plantation

Oak Alley is gebouwd tussen 1837 en 1839 voor Jacques Telesphore Roman die er suikerriet teelde. Het bijzondere is dat de rij eiken waaraan de plantage zijn naam dankt gepland zijn aan het begin van de 18e eeuw en dus veel ouder zijn dan het huis.


Het unieke uitzicht vanaf het balkon.


Rondleiding natuurlijk door gidsen in bijpassende kleding. De beste man deed het trouwens erg leuk.

In het Zuiden van de VS staan nog tientallen van deze plantages. In de hoogtijdagen waren het er honderden. Een aantal ervan zijn open voor het publiek en een bezoek is altijd de moeite waard. Het toont de rijke geschiedenis van de Zuidelijke staten in optima forma.

Tegen drieën stapte we weer in de auto en waren helemaal klaar voor N'awlins. Ons hotel voor de komende 3 nachten is het Holiday Inn op Royal Street aan de rand van het French Quarter (hét centrum van New Orleans). De meeste dingen die we willen gaan bekijken liggen op loopafstand en anders ligt de halte van de streetcar hier om de hoek.

Na een opfris- en rustpauze was het tijd om een restaurant op te zoeken. Daarna hadden we nog wat tijd om alvast rond te wandelen.


Jackson Square


New Orleans IS Jazz!


Koffie met Beignets bij Café Du Monde

De laatste dagen is de kans op onweer hier wat groter en de lucht trok dan ook snel dicht gevolgd door een flinke maar korte wolkbreuk.


Donkere wolken boven de Mississippi river.


Bourbon Street tijdens een wolkbreuk.

We bleven zelf gelukkig nagenoeg droog en zakten weer af richting ons hotel.

De komende twee dagen gaan we de stad echt verkennen dus 'stay tuned'

To be continued...

1 opmerking:

Anita zei

Veel plezier in New Orleans. Wij waren aangenaam verrast door deze stad.