dinsdag 21 juni 2011

Maandag 20 juni - Van Panama City naar Pensacola

We doen deze dagen wel erg veel strand aan. En dat terwijl we eigenlijk helemaal geen strandmensen zijn. Liggen bakken op het strand in de volle zon is niet echt 'ons ding'. En het nut van bruin worden zien we al helemaal niet in.

Maar héél af en toe even met de voetjes in het warme zand of het zoute water is dan ook wel weer erg lekker.Panama City Beach heeft een van de mooiste stranden van Florida zegt men dus we komen er gewoon niet onder uit vandaag. Wij kozen voor het strand van St. Andrews State Park.


Prachtig strand, heerlijk water.

Natuurlijk zaten met de eerste de beste golf onze neuzen vol met zeewater en onze zwemkleding vol met zand, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een half uurtje zwemmen waren we het zat en zijn aan onze reis van vandaag begonnen. We moesten eerst Panama City Beach uit zien te komen en dat was met al die toeristen nog best lastig. Zoals gisteren al aangegeven is Panama City Beach een rare stad, met vooral veel goedkoop vermaak voor de Amerikaanse toerist.


Veel grote hotels, waterparken voor de kids en winkeltjes met meuk en prullaria.


Gebouwen in de vorm van de Titanic of zelfs ONDERSTEBOVEN!

Zodra je de stad uit bent wordt het gelukkig snel rustiger en verdwijnen de mega-hotels om plaats te maken voor de leuke huisjes aan het strand.


Ze wonen hier niet slecht toch?

Ook de stranden worden rustiger en je hebt het hier soms rijk alleen.

Het laatste stukje van de route zijn we over Santa Rosa Island gereden dat vlak voor de kust ligt. Aan beide uiteinden van het eiland is een brug met het vaste land zodat deze omleiding prima te doen was.


Grotere kaart weergeven

Het einddoel voor vandaag was Pensacola, voorlopig onze laatste stop in Florida. De stad heeft een rijke historie en de eerste expedities stammen al uit 1528. Het heeft dan ook een waar Historic District met een aantal leuke huisjes en pleintjes.We hadden voor het oude centrum niet echt veel tijd, maar genoeg om een aardige indruk te krijgen. Het is aan de huizen te zien dat we in de buurt van New Orleans komen.

Country Inn & Suites - Pensacola (1 nacht)
Kamer: 9 - Ruime en nette kamer met een koelkastje.
Netheid: 9 - Motel is pas 3 jaar oud en ziet er netjes en schoon uit.
Locatie: 8 - Voor ons prima op de route.
Service: 8 - Prima.
Extra's: 8 - Ontbijt en zwembad
Totaal: 8 1/2

3 opmerkingen:

r.b. zei

Wat een prachtige foto's. Je zou zo op vakantie naar Amerika gaan.

Tom en Jess zei

Heel mooie foto's van het strand. Ben nu ook niet zo'n zonneklopper, maar zou er wel nog 1 dagje willen liggen. :) Veel mooier weer dan het triestige weer in België nu.

Nog veel plezier!

Groetjes Jessica & Tom

greetje hein zei

Wat leuk om jullie reis zo mee te maken.
Ik zou zo in het vliegtuig willen stappen.
Maar eh... ik mis iets. Ik lees niets over een quiltwinkel of zo.
Niet vergeten, hoor!!!