donderdag 30 juni 2011

Donderdag 30 juni - Nashville

Een volle dag Nashville vandaag!

Er zit geen ontbijt bij onze kamer dus we gaan op zoek naar wat lekkers. In Nashville zit de Pancake Pantry, een traditie hier, want het restaurant bestaat al 50 jaar. Het is er dan ook erg druk en we moesten buiten wachten!

Eenmaal binnen koos Hilda de Pecan Pancakes en Bert ging voor de variant met Sweet Potatoes en kaneel. Heerlijk luchtige pannenkoeken en zo'n stapel (5 stuks) dat we ze niet op kregen. De rest ging in een 'doggy bag' mee...

Daarna de shuttlebus van het hotel genomen richting Downtown. Eerst de kaartjes opgehaald voor het concert straks en daarna weer wat rond gekeken.

Om even de warmte uit te zijn, zijn we het Tennessee State Museum ingelopen. Het museum is trouwens gratis dus daar zijn wij Hollanders altijd blij mee... Een verrassend mooi museum met veel over de geschiedenis van de staat Tennessee. Er was ook een tijdelijke tentoonstelling over Egypte.


Voorwerpen van de allereerste bewoners van Tennessee.


Pistolen uit de periode rond 1860. Zogenaamde Deringers.


Andrew Jackson

Andrew Jackson was de 7e President van de VS en Senator van Tennessee. Jackson is niet in Tennessee geboren, maar dat kan ook niet want die staat bestond toen nog niet. Hij staat trouwens ook op het biljet van $20.


Ook nog wat Quiltspul....


Uit de Egyptische collectie.

Na het museum weer de shuttle gepakt naar het hotel om even bij te komen. Met de warmte kost alles toch meer energie dan we in Nederland gewend zijn, dus een uurtje de oogjes dicht is dan wel lekker.
Het Concert

Als je in Nashville bent, dan hoort daar natuurlijk een leuk concert bij. In deze streek kun je dan kiezen uit verschillende muziekstijlen waarvan Country en Bluegrass de bekendste zijn.

Er is in Nashville één concertzaal die veruit de bekendste is. Het is de Ryman Auditorium vooral bekend van de uitzendingen van de Grand Ole Opry (van 1943 tot 1974).

De zaal met 2.362 plaatsen stamt uit 1892 en is oorspronkelijk als kerk gebouwd maar met speciale aandacht voor de akoestiek. Dit kwam later zeer goed van pas toen er muzikanten gingen optreden.


Ryman Auditorium

Alle grote namen uit de Country muziek hebben hier opgetreden en ook veel andere artiesten staan op het lijstje.

Vanavond stond een optreden van Ricky Skaggs en Kentucky Thunder op het programma. Nu zal de naam Ricky Skaggs de meesten niet veel zeggen, maar de man heeft naast vele andere prijzen ook 14 Grammy's op zijn naam staan. Op Bluegrass gebied een grootheid mag je gerust zeggen.


Ricky Skaggs om Mandoline

De zaal zit nagenoeg vol met allerlei soorten mensen, van zeer jong tot hoog bejaard. Het is het eerste concert dat wij hebben mee gemaakt waar een busje van het bejaardenhuis buiten stond te wachten na afloop...


Zonder Banjo geen Bluegrass

Om half 7 begon het spektakel en een show gaat hier toch anders dan bij ons. Een spreker doet eerst een praatje en bedankt de sponsor, die vervolgens zelf ook nog even het woord krijgt. Vervolgens een voorprogramma met een erg leuke comedian die de 'Bible Belt' op een leuke manier op de hak neemt. Al kan niet iedereen in de zaal erom lachen...

Tegen 8-en begint de hoofdact en de Bluegrass barst los. Al na de eerste tonen zit de stemming er meteen in en die blijft de hele avond hangen. Pas rond half 11 zit het erop. Omdat we onze laatste shuttlebus toch niet meer halen en dus een taxi moeten nemen, wachten we de CD signeersessie ook meteen maar af.


Ricky Skaggs and Kentucky Thunder

In een woord FANTASTISCH!!!

Geen opmerkingen: