donderdag 23 juni 2011

Donderdag 23 juni - New Orleans

Onze eerste nacht in het 'French Quarter' zit er op en we hebben heerlijk geslapen. Hilda heeft nieuwe oordopjes gevonden bij de Walgreens zodat het snurken van Bert nu ook geen probleem meer is. Blijkbaar had ze nog wat in te halen want pas rond 8 uur gingen de oogjes open.

Rustig opstaan, douchen en dan naar beneden om een ontbijtje te regelen. Deze keer zat er geen ontbijt bij het hotel, maar naast het hotel zit een Subway's waar ze heerlijke broodjes verkopen.

We blijven vandaag binnen het French Quarter, het oude centrum van New Orleans. Deze wijk is prima te belopen, maar vandaag moest en zou er een ritje gemaakt gaan worden met een koetsje...


St. Louis Cathedral

Maar eerst nog even een bezoekje aan St. Louis Cathedral. De kathedraal in zijn huidige vorm stamt uit 1850, maar in 1718 werd er voor het eerste een kerk op diezelfde plek gebouwd.


Prachtige Kathedraal, ook aan de binnenkant.


Bloeiende bananenbomen op Jackson Square.

Een van Hilda's wensen was om een keer met een koetsje door zo'n stad te rijden. Normaliter heeft Bert niet zo'n zin om een half uur tegen de kont van een paard aan te kijken, maar deze keer is hij gezwicht. En ach, het is ook eigenlijk best leuk om af en toe de toerist uit te hangen...Voordeel is wel dat je in korte tijd een aantal leuke plekjes te zien krijgt en de koetsier verteld onderweg ook nog een en ander.

Na afloop zijn we de leukste straatjes nog eens doorgewandeld en dat leverde de volgende plaatjes op.Inmiddels was het hoog tijd voor de lunch geworden dus liepen we naar Johnny's Po-Boys voor een echte Louisiana traktatie. Johnny's werd ons door meerdere personen aangeraden en ze zouden de beste Po-Boys van de stad hebben.


Bourbon Street overdag is aanzienlijk rustiger.


Er gaat behoorlijk wat bier doorheen daar.


Johnny's Po-Boys op St. Louis Street


Het is er stervensdruk, dus het moet wel lekker zijn.


Het resultaat... Yummie!

De Po-Boy is inmiddels op de hotelkamer verorberd en we houden nu even een Siesta om er straks weer tegenaan te kunnen...

To be continued...

Geen opmerkingen: