woensdag 29 juni 2011

Dinsdag 28 juni - Van Vicksburg naar TupeloWe rijden vandaag weer door de staat Mississippi.
Even ter illustratie; Deze staat heeft met nog geen 3 miljoen inwoners, minder inwoners dan de provincie Zuid-Holland. En dat terwijl Mississippi 36x zo groot is als deze provincie.

Het is dan ook niet zo gek dat het hier 's ochtends lekker rustig is op de weg. Een ochtendspits heb je hier als er meer dan 4 mensen voor je zijn bij de Drive-Inn van de BurgerKing of McDonalds.

Voordat we vandaag de Natchez Trace Parkway weer opzoeken, gaan we eerst iets doen aan Hilda's nieuwste hobby 'Quilten', je weet wel, met die lapjes stof.
Er zou net buiten Vicksburg een winkeltje moeten zijn met spulletjes hiervoor, dus wij op weg.

Hilda ging compleet uit haar dak bij het binnengaan en heeft er bijna een uur gekeken en uiteindelijk ook wat leuke lapjes gekocht.


You wanted something blue?


The National Quilt Library

Deze winkel is gespecialiseerd in alles wat met quilten te maken. Het is gevestigd in wat wij een flinke schuur zouden noemen. In de VS heet zoiets een Commercial Building. Maar met name Hilda was flink onder de indruk.


Stofjes met fruitmotief...

Een klein uurtje en een zak met stofjes verder gingen we weer op pad. Vlak voor Jackson gingen we de Parkway weer op en hebben die tot aan Tupelo gevolgd.


Onderweg langs de Natchez Trace Parkway


De Nelumbo Nucifera (ze ruiken heerlijk)

Onderweg hebben we ook nog een paar wilde kalkoenen gespot. Je kunt het niet echt 'wild life' noemen, maar ze lopen hier maar toch eventjes.

Tupelo
Dit stadje met krap 36.000 inwoners (7e stad van Mississippi) is vooral bekend als de geboorteplaats van Elvis Presley. The King werd hier op 8 januari 1935 geboren en natuurlijk zijn we even bij zijn geboortehuis langs geweest.
Vergeleken met Graceland stelt dit niet veel voor.


Hilda groet The King.


Ook Bert moet eraan geloven.

Als je toch in Tupelo bent, is dit natuurlijk wel een plek die je even gezien moet hebben. Zeker omdat het binnen 10 minuten gepiept is.

We slapen vandaag in de La Quinta. Een lekker hotel dat net een graadje luxer is dan het gemiddelde hotel tot nu toe.

To be continued...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

oooooh
wat mooi blauw.

Tineke zei

Het blijft leuk om jullie te volgen.Aangezien het de afgelopen dagen in Nederland erg warm was kwam ik daardoor nog meer "in the mood" bij het zien van jullie fraaie foto's.
O ja, ik heb nog wel wat leuke quilt adresjes voor Hilda in Pennsylvania misschien iets voor een volgende trip.
Nog veel plezier!!!!

Anoniem zei

Bert wat een klein opdondertje is The King! Verder is het echt 2 druppels water ;-))

En Sissiedear kunnen we quilt-bestellingen plaatsen?

Groetjes Frida

Bertorelli zei

Dit beeld was van Elvis op 13 jarige leeftijd. Op die leeftijd is het van Tupelo naar Memphis verhuisd. Hij zal daarna nog wel een groeispurt gehad hebben.

Anoniem zei

Dag Hilda en Bert,

Tja al die stofjes, helaas ben ik in mijn jeugd zo doodgegooid met stofjes (inclusief spelden) dat ik dit onderwerp even aan mij laat voorbijgaan. Kijk, dan vind ik de evt. groeiachterstand van een 13jarige Elvis wel boeiend. Misschien is hij daardoor wel zo mooi gaan zingen. Leed is een mooie aanjager voor kunst toch?
Hoe dan ook; prachtige foto's.Ik volg jullie blog. Wat een mooi gebied. Ik wist trouwens niet dat jullie zulke fanatieke zwemmers waren. Veel plezier nog!

Annemarieke

Anoniem zei

wij doen ons nog maar even tegoed aan een Griekse wijn op een terrasje op Kefalonia. Geen King, en geen quiltshop, maar wel lekker.
Geniet er nog maar even van, dan doen wij dat ook. Groetjes, Hans en Anne-Karin